Er worden buikdanslessen en folklore lessen georganiseerd voor verschillende niveaus, vakkundig, laagdrempelig, inspirerend en gezellig.

Buikdansen geeft je bewustwording van je (vrouwelijke) lichaam. In de lessen werken we aan het soepel maken van de spieren en het ontspannen en aarden van je lichaam. Bij een buikdansles werk je oa. aan je techniek en muziekinterpretatie en daarbij leer je over de culturele context en achtergrond van de dans. De bewegingen worden aangeboden door middel van uitleg, nadoen, samen dansen, spel, improvisatie en choreografie.

Buikdanslessen basis

Buikdans verdieping

Mahmoud Reda was een pionier die Egyptische dans in het theater bracht en daardoor de folk dansen internationale status gaf. Deze stijl geeft je een stevige fundering voor de oriëntaalse dans, je leert over houdingen, draaien, grondpatronen en ruimtegebruik. Een stevige basis voor Egyptische folklore en Oriental solo stijl (buikdans). Leana is level 2 gecertificeerd in Mahmoud Reda Dance Legacy (dance, didactic and theory) en leert je stap voor stap vertrouwd worden met deze stijl.

Reda Stijl