Animal Flow

bij deze stoere en speelse les werken we aan

kracht en mobiliteit

Animal Flow

Animal Flow is een bewegingsvorm waarbij we zo dynamisch en dicht mogelijk bij de grond bewegen, hierbij maken we alleen gebruik van ons eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Je werkt hierbij aan het verbeteren van je kracht, mobiliteit, balans, controle, coordinatie en stabiliteit.  

In de les werken we aan speciefieke bewegingen en overgangen die ons vloeiend van de ene beweging naar de andere voeren – we noemen dit ook wel een flow.

 

Voor wie is deze les?

Het motto van Animal Flow luidt ‘Movement for Every Body’.
De bewegingen worden laagdrempelig en stapsgewijs opgebouwd met opties voor variaties die fysiek minder veeleisend zijn en omgekeerd. Iedere persoon met een minimale basisconditie en is welkom.

Animal Flow staat voor een heel complete manier van bewegen: zowel flexibiliteit, kracht, coördinatie als uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld. Een eerste kennismaking legt mogelijks zwakke schakels bloot: de crossfitter die geconfronteerd wordt met zijn/haar beperkte flexibiliteit, een yogi die merkt dat hij of zij nog wat kracht en coordinatie mist voor bepaalde bewegingen of een buikdanseres die merkt dat er een verschil is tussen soepel zijn en mobiel zijn 😉

 

Wat heb ik nodig?

In principe wordt er zonder yogamatje getraint, maar verwacht je een zachte ondergrond nodig te hebben voor je knieen bijvoorbeeld, neem dan een yogamatje mee. Verder een flesje water en sportkleding. 

 

Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide
‘Ik vind het leuk dat je op een heel andere manier bezig bent met kracht en mobiliteit, het helpt me in het dagelijkse leven beter te bewegen en ik voel me steeds sterker’. ‘Ik hou niet van grondoefeningen, maar door deze specifieke opbouwende oefeningen lukt het me en vind ik het nog leuk ook!’
Dea
leerling Animal Flow