Group Arabesque is een buikdansgroep onder leiding van oprichter en choreografe Leana. Het doel van de oprichting van Group Arabesque is de verdiende erkenning geven aan de dans en aan een breed publiek de Egyptische dans te laten zien, met passie en respect voor traditie en cultuur en een open blik naar experiment en de ontwikkelingen van nu.

De dansgroep verzorgt al sinds 2010 shows tijdens festivals, multi-culturele projecten, bruiloften en heeft diverse theater en samenwerkingsprojecten gedaan.

U kunt via deze link foto’s en video’s vinden.

Group Arabesque staat voor kwaliteit en kleur, elke show is stijlvol en sprankelend! 

De show wordt altijd aangepast aan het soort evenement. Wat dacht u van de volgende stijlen?

  • Klassiek/modern Egyptisch (dans met isis wings/sluiers)
  • Sha’abi
  • Saidi
  • Drumsolo
  • Baladi
  • Theatrale dans (Oum Kalthoum/experimenteel)

Als u (nog) geen kennis van stijlen heeft, geen zorgen. Arabesque stelt een bijpassend programma samen om uw feest onvergetelijk te maken!

Zaffa / bruiloftsoptocht

Wilt u een meer folkloristisch karakter en de show beginnen met een groots gebaar, dan is een Zaffa mogelijk. Group Arabesque leidt de Zaffa voor uw bruiloft in prachtige jurken, begeleidend door vingercymbalen, met shama’dan (kandelaren op het hoofd) en als u dat wilt; een paard! 

Zowel geheel bedekte kostuums als twee-delige buikdanskostuums zijn mogelijk. 

Denkt u erover om naast Leana, Group Arabesque in te huren voor een optreden, stuur dan gerust een e-mail naar Leana voor wensen, prijsopgave of andere vragen. 

Prijsrichting: €400,- incl. 6% BTW, Exclusief reiskosten.

Voor meer informatie stuurt u (vrijblijvend) een e-mail naar leana.artofbellydance@gmail.com