Group Arabesque is in 2010 opgericht en bestaat uit dit moment uit een 7tal dansers. Dit zijn gevorderde danseressen uit Leana haar verdiepingsgroep en zijn door Leana en/of collega’s getraind. Elke danser brengt haar eigen kwaliteit in de groep en samen vullen ze elkaar goed gaan. Hieronder vind je van elke danser een foto en een korte inleiding.

IMG_9077

Choreograaf en oprichter Leana (boven): Voor een uitgebreide biografie van Leana, volg de link: Biografie

Rita

Rita (boven): ‘I’ve loved bellydancing since the first class I ever had. I enjoy how bellydance combines rhythms and movements, which are challenging and natural at the same time. Dancing makes me forget about everything else; there is just the joy of music and living’.

Mouna/Carolien

Carolien (boven): ‘Dit wordt het 3e jaar van Group Arabesque en ik heb er weer zin in! Wat mij betreft heeft de groep een positieve uitstraling, vriendelijk en niet competitief. Daarnaast vind ik het bijzonder dat we zo een kleurrijke groep hebben, letterlijk en figuurlijk (in kostuums, in lichaamstypes, in karakters), zoals ook de dans dit mijns inziens is.

In de dansen laten we zien dat de oosterse dans voor alle typen vrouw is, voor alle leeftijden geschikt. We laten plezier zien, we zijn feestvreugdeverhogend op iedere gelegenheid!

Arianne (boven): ‘Door middel van de dans wil ik de muziek vertolken, het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Tijdens een optreden wil ik kwalitatief goed zijn, maar ook genieten van de dans en dit delen met het publiek. Wat ik zo mooi vindt aan Group Arabesque is de uitstraling en de ambitie om een goede show neer te zetten. Daarnaast houd ik van de veelzijdigheid in de groep en de stijlen waarmee we optreden, bijvoorbeeld The LAT Project, maar ook meer ‘traditionele’ buikdans. We proberen onszelf steeds te vernieuwen. Ook denk ik dat we tijdens optredens uitstralen dat we genieten van wat we doen en dat we daarmee heel aanstekelijk werken op het publiek’.

 

Gilian (boven): “Dansen is voor mij: opgaan in de muziek en even uit je hoofd zijn. Geconcentreerd bezig zijn met alle delen van je lijf en ontdekken wat je allemaal kan. Ik vind Buikdans een prachtige dans omdat ze veelzijdig is en er een bepaalde vloeiendheid in zit. De bewegingen zijn natuurlijk en vanuit de core opgebouwd; dat voelt fijn en het is heel mooi om naar te kijken! Behalve dat er ontzettend leuke meiden in Arabesque zitten en je je geen betere choreografe kunt wensen, vind ik meedoen aan de groep leuk omdat het uitdagend is en het dansen in een groep hele mooie resultaten kan opleveren.”

Dea (boven): Dansen is een grote passie van me. Al sinds mijn 6de ben ik op de dansvloer te vinden. Na veel verschillende stijlen te hebben gedanst, ben ik nu bij buikdansen terecht gekomen. Wat een prachtige en vrouwelijke dans is dit. De vloeiende bewegingen worden gecombineerd met geïsoleerde kracht zoals ik dat nog niet eerder heb gezien. Ik voel me erg op mijn gemak in de les en geniet van de super leuke lessen van Eeke. Met Arabesque hoop ik nog veel meer te leren en het lijkt me heel leuk om de groep beter te leren kennen, samen te dansen en straks op het podium te staan schitteren!