Group Arabesque staat voor kwaliteit en kleur, elke show is stijlvol en sprankelend! 

De showgroep van de Dansschool is in 2010 opgericht en bestaat uit een 6tal gevorderde dansers. Elke danser brengt haar eigen kwaliteit in de groep en samen vullen ze elkaar perfect gaan. Hieronder vind je van elke danser een foto en een korte inleiding. Wil je meer foto’s of video’s van de groep zien zoals deze promofilm, volg dan de bovenstaande link. Wil je Group Arabesque boeken voor een evenement, ga dan naar Boekingen.

Leana

Choreograaf en oprichter: Leana (Eeke Marks) is werkzaam als professioneel danseres, choreografe en docente Egyptische dans. Zij volgde opleidingen bij vele internationale docenten en studeerde in 2009 af als teacher for Oriental Middle Eastern and Egyptian Folklore bij prof.dr. Hassan Khalil. Sindsdien heeft zij haar eigen dansschool en geeft wekelijkse lessen in de drie Noordelijke Provincies. Ze is artistiek leidster van de productiegroep Group Arabesque en treedt zowel samen met hen als solo op op festivals en evenementen in binnen- en buitenland. Leana heeft als choreograaf en performer, maar ook in samenwerking met collega’s verschillende projecten uitgevoerd (zie C.V.). Daarnaast is zij sinds 2013 gecertificeerd Bellyfit®, Bellyfit Sage® en Bellyfit Flow® instructeur en leidt ze als Regional Trainer nieuwe Bellyfit docenten op. Ook is ze als enige in Nederland specialiseert in Reda techniek. Het plezier in het bewegen en respect voor de oorsprong van de dans zijn voor haar belangrijke pijlers in haar werk en lesgeven. Lees meer op: Biografie

Rita

‘I’ve loved bellydancing since the first class I ever had. I enjoy how bellydance combines rhythms and movements, which are challenging and natural at the same time. Dancing makes me forget about everything else; there is just the joy of music and living’.

Carolien

‘Dit wordt het 10e jaar van Group Arabesque en ik heb er weer zin in! Wat mij betreft heeft de groep een positieve uitstraling, vriendelijk en niet competitief. Daarnaast vind ik het bijzonder dat we zo een kleurrijke groep hebben, letterlijk en figuurlijk (in kostuums, in lichaamstypes, in karakters), zoals ook de dans dit mijns inziens is.

In de dansen laten we zien dat de oosterse dans voor alle typen vrouw is, voor alle leeftijden geschikt. We laten plezier zien, we zijn feestvreugdeverhogend op iedere gelegenheid!

Arianne

‘Door middel van de dans wil ik de muziek vertolken, het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Tijdens een optreden wil ik kwalitatief goed zijn, maar ook genieten van de dans en dit delen met het publiek. Wat ik zo mooi vindt aan Group Arabesque is de uitstraling en de ambitie om een goede show neer te zetten. Daarnaast houd ik van de veelzijdigheid in de groep en de stijlen waarmee we optreden, bijvoorbeeld The LAT Project, maar ook meer ‘traditionele’ buikdans. We proberen onszelf steeds te vernieuwen. Ook denk ik dat we tijdens optredens uitstralen dat we genieten van wat we doen en dat we daarmee heel aanstekelijk werken op het publiek’.

Gilian

“Dansen is voor mij: opgaan in de muziek en even uit je hoofd zijn. Geconcentreerd bezig zijn met alle delen van je lijf en ontdekken wat je allemaal kan. Ik vind Buikdans een prachtige dans omdat ze veelzijdig is en er een bepaalde vloeiendheid in zit. De bewegingen zijn natuurlijk en vanuit de core opgebouwd; dat voelt fijn en het is heel mooi om naar te kijken! Behalve dat er ontzettend leuke meiden in Arabesque zitten en je je geen betere choreografe kunt wensen, vind ik meedoen aan de groep leuk omdat het uitdagend is en het dansen in een groep hele mooie resultaten kan opleveren.”

Dea

Dansen is een grote passie van me. Al sinds mijn 6de ben ik op de dansvloer te vinden. Na veel verschillende stijlen te hebben gedanst, ben ik nu bij buikdansen terecht gekomen. Wat een prachtige en vrouwelijke dans is dit. De vloeiende bewegingen worden gecombineerd met geïsoleerde kracht zoals ik dat nog niet eerder heb gezien. Ik voel me erg op mijn gemak in de les en geniet van de super leuke lessen van Eeke. Met Arabesque hoop ik nog veel meer te leren en het lijkt me heel leuk om de groep beter te leren kennen, samen te dansen en straks op het podium te staan schitteren!