Reda Style

Dans mee met de eerste Reda cursus van Nederland

 

Maak kennis met DE fundering voor buikdans

 

Ben je nog maar net nieuw in de wereld van de buikdans? Grote kans dat je nog nooit hebt gehoord van Mahmoud Reda. Echter, zodra je begint met buikdanslessen kom je erachter hoeveel bewegingen, zijn kenmerk dragen. Het is de manier hoe we ons door de dansruimte bewegen, hoe we Egyptische folklore vertalen naar het podium, hoe we leren het Egyptische karakter toe te passen in dans.

Wie was Mahmoud Reda?

Mahmoud Reda (18 maart 1930 – 10 juli 2020) was een revolutionaire choreograaf, danser en co-founder van The Reda Troup. Met dit dansgezelschap kreeg hij wereldfaam door zijn eigen interpretatie van Egyptische Folklore op het grote podium/film te brengen.

Hoe zag dat eruit?

Stel je voor: een dansgezelschap met 25 mannelijk en 25 vrouwelijke dansers. Een orkest bestaand uit 50 muzikanten.  De bewegingskwaliteit van het Russische ballet, maar MET bewegingen van de heupen. Ster danser Mahmoud Reda, en Farida Fahmy creëerde magie op het podium en op het witte doek. De gewone Egyptenaar kon zich erin herkennen terwijl ze in het prestigieuze Bolshoi Theate (Rusland) dansten.

Maar waarom wil ik deze stijl leren als buikdanseres?

 

Het is de basis van oriëntaalse dans en Egyptische folklore stijlen

  • het leert je de ruimte gebruiken
  • het is een uniforme stijl, uitstekend voor groepsdansen
  • het leert je los te komen van de solo-oriëntaalse stijl
  • Het leert je precies en clean te dansen
  • je leert hoe je regionale dansen kan toepassen op het podium
  • je leert memorabele choreografieën

 

Leana is level 2 gecertificeerd in Mahmoud Reda Dance Legacy (dance, didactic and theory) en leert je stap voor stap vertrouwd worden met deze stijl, ieder op haar eigen niveau.

 

De les is anders als anders?

De Reda Style lessen duren 30 minuten ipv een uur. Een kort en krachtige training die je perfect vanuit huis kan meedoen of achter je verdiepingsles aan kan plakken.

 

"Leuke leerzame les. Aantrekkelijk door de korte lestijd van een half uur. In mijn geval, via zoom toegestuurd en daardoor de hele week op een mij passend tijdstip te oefenen. De bewegingen van Reda zijn zachter en ronder dan bij de oriëntaalse dans, wat mij enorm aanspreekt. Leana doceert stapje voor stapje de techniek. Waarbij ze zonodig een stap teruggaat of het op een andere manier laat oefenen, totdat de beoogde beweging duidelijk is. Een aanrader dus, deze les!"
Sam
Leerling Reda Style